رنگ کروم چیست و تفاوت اسپری کروم و استیل شیلدر

لاک کروم ناخن
رنگ لاک کروم قرمز ، طلایی ، سفید ، صدفی ، رزگلد ، نقره ای ناخن
جولای 2, 2021
ترکیب رنگ کروم شیلدر
اسپری کروم شیلدر با براقیت 80 درصد استیل آینه ای
اکتبر 22, 2021
رنگ کروم شیلدر پاششی
دسترسی سریع به اسپری کروم شیلدر

رنگ کروم چیست : یکی از مهم ترین قسمت های رنگ آمیزی کروم ، ترکیبات آن است که در روش های مختلف به دلیل حساسیت بالای میزان نسبت ترکیب کردن مواد نیترات نقره و خطرات میکس کردن آنها ، همیشه یکی از مشکلات رنگ آمیزی کروم میباشد.

یکی از مزایای بسیار مهم اسپری کروم شیلدر عدم نیاز به تخصص در ترکیب رنگ کروم میباشد . به همین دلیل به عنوان لکه گیری و رنگ آمیزی تزئینی بهترین گزینه برای کروم کاری میباشد.

در این مقاله به بررسی شفافیت و براقیت رنگ کروم شیلدر ( بدون استفاده از پرایمر ) در مقایسه با سایر اسپری ها و همچنین بررسی میزان پوشش و نحوه استفاده از اسپری شیلدر میپردازیم.

تفاوت اسپری کروم و استیل

رنگ کروم چیست ؟ رنگ های کروم تعریف جدیدی از آبکاری را در صنایع گوناگون ارائه داده اند که هدف آنها براورده کردن نیاز تولید کنندگان به بهترین روش ممکن میباشد . رنگ های کروم امروزه در صنایع گوناگون کاربرد داشته و تنوع وسیعی از رنگ و کاربرد را شامل می شوند .

رنگ کروم چیست 

به رنگ هایی که پس از اعمال بر روی یک سطح صیقلی بازتاب منظمی از نور ایجاد کرده و سطحی براق و آیینه ای همانند استیل براق را ایجاد کند رنگ کروم  می گویند رنگ های کروم  به دلیل محتوای رنگدانه ای خود که در فلز کروم موجود می باشد , پس از اعمال بر روی سطح مشخص ظاهری درخشان و براق خواهند داشت. 

رنگ کروم طلایی

البته لازم به ذکر است که رنگ کروم فقط در نمونه های نقره ای استیل موجود نیست و رنگ های طلایی کروم و رزگلد نیز از دیگر نمونه های  رنگی کروم می باشند که با توجه به صلیقه و تناسب رنگ با محیط مورد نظر می توانند انتخاب شوند.

رنگ کروم طلایی از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد و استفاده از رنگ طلایی کروم به ویژه در صنایع تزئینی و شیرآلات رو به افزایش می باشد .

کاربرد های رنگ کروم

رنگ های کروم به دلیل ویژگی های خود کاربرد های گوناگونی دارند . برای مثال رنگ کروم به دلیل درخشان بودن و براقیت  در صنایع تزئینی قابل استفاده می باشند و همچنین رنگ های کروم ویژگی های محافظتی را دارا می باشند که با اعمال رنگ های کروم بر روی سطوح فلزی  از آنها در برابر فرسایش محافطت می کند

 ارزش این فلز بیشتر به دلیل مقاومت بسیار آن در برابر زنگ‌زدگی و فرسایش است. به ویژه وقتی کشف شد که افزودن کروم به فولاد تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از فرسایش و تیرگی فولاد دارد.

همین ویژگی های کروم باعث شده تا از آن در صنایع آبکاری به منظور حفظ جلای فلزات و براقیت اولیه آنها  همچنین مقاومت بیشتر فلزات در برابر عوامل محیطی که باعت تخریب فلزلات می شوند استفاده شود.

اسپری رنگ کروم

اسپری کروم شامل پیگمنت هایی می باشد که بعد از پاشش بر روی سطح مورد نظر ظاهری براق و همانند استیل را به شما ارئه می دهند .

اسپری کروم یک روش مناسب برای ایجاد یک سطح آیینه ای و درخشان می باشد . رنگ آمیز ی سطوح با اسپری کروم بسیار ساده تر امکان پذیر بوده و در صورت انتخاب اسپری مناسب نتایج مطلوبی حاصل خواهد شد . اسپری کروم شامل پیگمنت هایی می باشد که بعد از پاشش بر روی سطح مورد نظر ظاهری براق و همانند استیل را به شما ارئه می دهند 

مزایای اسپری کروم 

یکی از مزایای اصلی اسپری های کروم عدم استفاده از مواد شیمیایی بسیار سمی و فلزات سنگین مورد استفاده در روش آبکاری سنتی کروم می باشد . بنابراین افراد می‌توانند نتایجی مطلوب خود را با استفاده از اسپری کروم و بدون آسیب به محیط زیست به دست آورند.

اسپری کروم می تواند ویژگی های فانتا کروم را در کنار سهولت بیشتر در اجرا در اختیار مصرف کنندگان قرار داده و در صورت انتخاب و اجرای صحیحی ظاهری استیل و براق را ایجاد کند .

یکی دیگر از ویژگی های اسپری کروم عدم محدودیت در اجراست و این اسپری ها قابلیت اجرا بر روی انواع سطوح نظیر سطوح فلزی , پلاستیکی , شیشه ای و … را خواهند داشت .

شما می توانید با صرفه جویی در زمان و هزینه های خود به جای روش های زمان گیر و شیمیایی آبکاری کروم از اسپری های کروم به راحتی استفاده کنید .

آبکاری کروم

فرایند آبکاری کروم روشی است که در آن یک لایه نازک کروم بر روی یک بستر (فلز یا آلیاژ) قرار می‌گیرد. به عبارت ساده تر، الکترود با عبور از یک جریان الکتریکی بین دو الکترود که در یک حمام الکترولیتی حاوی اسید کرومیک است غوطه‌ور می‌شود.

از زمانی که فرآیند آبکاری کروم اختراع شد، مردم درخشندگی که کروم ایجاد می‌کرد را دوست داشتند. متأسفانه آبکاری سنتی کروم معایبی دارد که برای محیط زیست مضر است. در آبکاری سنتی کروم از حمام‌های سمی اسیدی استفاده می‌کنند که به شدت برای سلامت انسان مضر است.

آلودگی نگرانی عمده‌ی این روش است؛ زیرا محصولات فرعی کروم مواد خطرناکی هستند. خوشبختانه اسپری کروم یک جایگزین بسیار امن برای پوشش کروم است.

رنگ کروم شیلدر چیست

رنگ کروم شیلدر یکی از بهترین رنگ های کروم استیل میباشد که از ذرات نانو نقره تشکیل شده است و با ایجاد لایه منظم بر روی کار باعث میشود سطح کروم شده بازتاب منظم و آینه ای را داشته باشد.

 

کروم کاری روی پلاستیک

میزان براقیت رنگ کروم روی پلاستیک

دقت کنید رنگ کاری کروم با ” رنگ کروم شیلدر ” به صورت تک جزئی و بدون نیاز به پرایمر و تاپ کوت میباشد .

میزان براقیت با رنگ کاری کروم به این روش 80 درصد بازتاب میباشد. که بیشتر برای ترمیم کاسه چراغ به دلیل بازتاب مناسب و مقاومت به گرمای بالای لامپ های کاسه چراغ میباشد.

انواع روش کروم کاری 

کروم کاری بدون پرایمر

یکی از ویژگی های منحصر به فرد کروم کاری با ” رنگ کروم شیلدر ” عدم نیاز به دستگاه های آبکاری و یا استفاده از پرایمر برای سطوح صیقل است. 

در فیلم مشاهده میکنید که بدون استفاده از پرایمر و تاپ کوت تنها در یک مرحله رنگ آمیزی و خشک کردن کروم پاشیده شده به راحتی به 80 درصد براقیت میرسید.

قطعا میزان صیقل بودن زیر سازی در بازتاب منظم سطح کروم بسیار تاثیر گذار است. به این موضوع دقت کنید که در روش زیر ” بدون پرایمر و تاپ کوت ”  اگر از پرایمر استفاده کنید و با فاصله زمانی یک روز ” رنگ کروم شیلدر ” را بر روی سطح پاشش کنید میزان براقیت و شفافیت بالاتری خواهید داشت.

کروم کاری با قلم 

در این روش حتما باید از پرایمر مخصوص دو جزئی شیلدر استفاده کنید که بعد از پاشش پرایمر و رسیدن به سطح کاملا صیقل رنگ کروم شیلدر را به خوبی بهم بزنید که نقره های کلوخه شده به صورت کاملا یکنواخت در رنگ باز شوند.

بعد از خشک شدن پرایمر و زدن تاپ کوت برای براق کردن سطح رنگ کروم را با قلم و تنها در یک مرحله بر روی سطح اعمال کنید. برای خشک کردن آنی رنگ کروم میتوانید از نور خورشید یا سشوار صنعتی یا باد پیستوله ( بدون رطوبت ) استفاده کنید.

کروم کاری با پرایمر

استفاده کامل و حرفه ای برای کسانی که آشنایی کامل با پیستوله کردن و داشتن محیط مناسب برای پاشش کروم را دارند پیشنهاد میشود.

مرحله اول :

در ابتدا میبایست رنگ پرایمر کروم را آماده سازی کنید و بر روی سطح پاشش کنید بعد از خشک شدن میتوانید برای رسیدن به براقیت بالاتر از تاپ کوت قبل از کروم کاری استفاده کنید.

مرحله دوم :

پاشش رنگ کروم شیلدر بر روی سطح به صورت یکنواخت و پر کردن رنگ در قسمت هایی که گرد رنگ بر روی سطح نشسته است.

مرحله سوم :

خشک کردن رنگ کروم به صورت آنی میباشد . دقت کنید حتما از رطوبت گیر استفاده کنید.

ویژگی های متمایز رنگ کروم شیلدر
  • مقاومت بسیار زیاد در برابر آب و هوای، رطوبت و نمک
  • قابلیت درخشش بالا و ایجاد ظاهر آیینه ای و براق
  • کاهش هزینه‌ها و مقرون به صرفه بودن
  • پایداری و ماندگاری بالا
  • عدم محدودیتی برای استفاده از اسپری کروم و قابل اجرا در محل های متفاوت
  • ایجاد پوشش‌های ضخیم‌تر
  • زمان انجام این فرایند بسیار پایین است و مراحل لازم برای اجرا کمتر می باشد 
  • هیچ‌گونه خطری برای سلامتی و بدن ندارد همچنین دوستدار محیط زیست نیز می باشد 

 

سوالات متداول رنگ کروم

رنگ های کروم شیلدر دارای رزین ضد آب و مقاوم به نور آفتاب هستند که علاوه بر چسبندگی عالی باعث ایجاد ویژگی قابلیت شستشو میشوند.

اسپری های کروم شیلدر دارای 80 % براقیت آینه ای میباشد که این موضوع تابعی از میزان صیقل بودن زیرسازی است.

متراژ پوشش رنگ کروم به زیر سازی بستگی دارد یعنی هرچقدر زیرسازی مسطح تر و هندسه آن منظمر تر باشد میزان پوشش رنگ کروم بیشتر میشود . اما به صورت میانگین برای سطح صاف 10-15 متر مربع است.